Bitki wolowe biedronka

Czy zapewne stanowić trochę smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie czysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być odpowiednio roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i dodatkowo nie tak bardzo, by kotlet nie był zbyt długi, inaczej podzieje na soczystości. Także w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w podobnej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do ciała, aby kupiło odpowiednią grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, jakim będziemy mogli samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej części kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy wykorzystujemy do nich ciało nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w interesach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością umieszcza się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już opaść z sił, ponadto tłuczek do ciała jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w licznej mierze, czy z pewnego mięsa, oszczędźmy sobie sił i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo łatwa w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby każde swoje kotlety były podzielone równomiernie, łatwo i łatwo, więc nie ma ciekawszego rozwiązania, kiedy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi wówczas taki trudny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dobrym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, dodatkowo nie przesadnie kosztownym, kiedy mogłoby się zdawać.