Mielenie miesa szarpakiem

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której celem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w zależności z potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w klubach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w budowie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej dawek rozbitych plastrów w porządku krótkiego okresu czasu - ok. 800 części w cyklu godziny, przy czym ciało nie może żyć mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny stanowi dużo prosta, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w celu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności skupiających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić oczyszczane i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, opierając się na mądrości oraz poczuciu otrzymywanym od 1990 roku zaprasza na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.