Home Technika Nie wiesz jaki obiad przygotować dla rodziny?

Nie wiesz jaki obiad przygotować dla rodziny?

written by admin Maj 31, 2016
Wracasz zmęczona do domu z pracy i zaczynasz główkować: co by tu dzisiaj dobrego ugotować? Odpowiedź wcale nie jest prosta gdyż Twoja rodzina jest dosyć liczna, a więc danie musi być proste i szybkie do przygotowania.

Jednak z tyłu głowy wiesz dobrze, że Twoja dorastająca córka dba o linię i w swoim menu widziałaby tylko dania wegetariańskie lub ewentualnie chude i dietetyczne mięso.

Z drugiej strony Twój syn trenuje piłkę nożną i w jego menu z pewnością nie może zabraknąć białka, a doskonałym jego źródłem jest właśnie mięso.

Mięso? Myślisz o daniach z mięsa i na myśl przychodzą Ci różne potrawy, których przygotowanie wymaga od Ciebie sporego zaangażowania. Syn uwielbia kotlety schabowe, mąż devolaye a córka najchętniej zjadła by coś upieczonego lub zgrillowanego.

Obróbka mięsa zajmie Ci wieki! Ale przypominasz sobie o świetnym prezencie od przyjaciółki i kotleciarka do mięsa ratuje Ci życie.

Sposób w jaki będziesz obrabiać mięso zależy od jego pochodzenia. Drób jest mięsem delikatnym i szybkim w obróbce. Z łatwością więc filety z kurczaka rozbijesz na ładne kotlety, spanierujesz i usmażysz na złocisty kolor. Filety z kurczaka możesz też nadziać dowolnym farszem, zawinąć w roladki. Następnie zrumienione roladki ściągniesz z patelni i wstawisz do rozgrzanego piekarnika żeby doszły.

Mięso wieprzowe wymaga już większego zainteresowania. Rozbicie schabu na ładne kotlety jest już bardziej pracochłonne gdyż jest to mięso twardsze od drobiu. Używając kotleciarkę do mięsa masz więcej czasu dla siebie, a dodatkowo masz gwarancję, że powstałe kotlety będą miały pożądaną grubość na całej powierzchni.

Najbardziej kłopotliwym mięsem jest wołowina. Mięso zwykle włókniste i twardsze od wieprzowiny wymaga już sporej siły podczas rozbijania. Skoro więc mąż nie kwapi się do pomocy wrzuć pokrojone polędwiczki do kotleciarki a potem wykorzystaj je do swoich ulubionych dań.

Zobacz jak bardzo możesz sobie przyspieszyć obróbkę mięsa w kuchni dzięki kotleciarce. Satysfakcja jest tym większa im większą rodzinę masz do wykarmienia każdego dnia. Pomyśl sobie jak świetnie poradziłaby sobie taka kotleciarka w branży gastronomicznej, gdzie codziennie regularnie stołuje się 15 % Polaków!

Jako, że Polacy kochają dania z mięsa więc oczywiście kotleciarka przydałaby Ci się w sezonie letnim gdy chętnie rozkoszujemy się smakiem karkóweczki z grilla.

You may also like

Leave a Comment