Obrobka brudna miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej obowiązkiem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w relacji z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w perspektywie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej miar rozbitych plastrów w porządku bliskiego okresu czasu - ok. 800 części w rozwoju godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie stanowić mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny jest niewyobrażalnie praktyczna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności montujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, kładąc się na mądrości i sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku gości na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i wysoką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.