Home Uncategorized Pos graduacao gastronomia unb

Pos graduacao gastronomia unb

written by admin Lipiec 7, 2017

Program pos gastronomia to plan sprzedaży kelnerskiej, który ułatwia prowadzenie wydajnej i mocnej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta umieszcza się o dokumenty magazynowe oraz materiały ze sprzedaży.

 

posnet mobile hs ej

W relacji od typu działalności możliwa jest dokładna centralizacja wprowadzanych danych, ale także dokładnie w przeciwnych lokalach. Bezpośrednio z pomysłu do domów dostarczane są informacje: o produktach, jakim może mieć, o organizacji lokalu, i o cenach skupu i zbytu.
Ukazując się zgromadzonymi w podstawie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na środki.
Dane stworzone przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, powoduje on także pewnego sposobie księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program ma wiele dobrych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na platformie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
informuje o przekroczonym stanie magazynu,
informuje o składnikach brakujących do zrealizowania potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego obroty,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Niewątpliwą wartością programu pos gastronomia jest drogę synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na których widziana jest sprzedaż. Dzięki temu praktyczne jest założenie, skomputeryzowanego systemu rozliczania począwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z jednej strony nadaje do kas wiedze o produktach, kelnerach, z kolejnej części wiąże z kas fiskalnych informacje o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie wymagają z obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany informacji robiona jest w porządek automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w bardzo dobry, i dodatkowo wygodny sposób, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, poprzez takie podejście, nie tracą czasu na zbędne czynności, i wszą uwagę mogą skupić na obsłudze klienta.

You may also like