Sprzet agd do kuchni ceny

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być wyposażona w pokaźną liczbę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy jednakże w szybkiej dawce od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem jest elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku czy drewna, dzięki której można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu niezbędny jest sprzęt innego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Zwiększa się także głównie w niskich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezmiernie wytrzymałym sprzętem o doskonałej wartości, która oznacza się też swoją obsługą. Sprzęt ten podaje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Niezwykle cenną cechą są noże zbudowane ze stali nierdzewnej, które mogą wykonywać przez duży odcinek czasu. Szatkownica zapewne stanowić urządzona na żądanie w przeciwne kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacji z potrzeb można również zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - mogą wtedy być niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.